I humburi [Free Read] ✓ Fatos Kongoli

Free download I humburi

An impassioned indictment of government oppression this novel follows the fortunes of Thesar Lumi a laborer living under communist rule in Soviet controlled Albania At the center of the story is a crucial decision Lumi makes in the last days of the Second World War he h. Un kam lindur n 1992 dhe fatmir sisht nuk kam jetuar asnj vit n komuniz m Kam lexuar libra t Kadares Vehbiut Petro Markos etj n p rpjekje p r t par disa k ndv shtrime ndaj komunizmit por ky lib r ishte surpriz Fatos Kongoli m ka mahnitur Me nj stil mu dukte her si Dostojevski her si Bukowski me nj lloj ironie t thell oft dhe ndaj vetes nuk ka sesi ky lib r mos t t duket nj thesar E humbur isha edhe un faeve t librit E humbur n p rfytyrimin se ku mbaronte realiteti dhe ku fillonte imagjinata edhe pse e bindur mizorit n komuniz m kan n a t r nda sa brezi yn nuk mund ti imagjinoj dot Sado t lexoj e t k rkoj mund ti afrohet shum por asnj her plot sisht a sa ata e jetuan Sapo ta p rtyp k t lib r do lexoj Dragoi i Fildisht sepse e kam bler Kush nga ju ka lexuar Kongolin di t m sugjeroj ndonj lib r tjet r duhet patjet r ta kem

characters ç eBook, ePUB or Kindle PDF ↠ Fatos Kongoli

I humburi

Y members run afoul of repressive new laws But even as the book skillfully depicts the slow suffocation of a whole society it also celebrates the moments of love and hope that sustain the people and holds out the possibility that Lumi may have been right to remain at ho. Nj roman i mrekulluesh m m nyra e shkruajtjes dhe g rshetimi i koh rave n jet n e Thesar Lumit si dashamir se e filmit jam m shtyri t mendoj p r rrjedh n e filmit Momento t Nolanit Nj roman shum origjinal dhe trishtues ku do fae ma brente zemr n m shum se tjetra Thesar Lumi ngrit veten duke e p rulur ishte nj sh nim i imi n fillim t librit dhe ashtu mbeti deri n fund

Fatos Kongoli ↠ 8 Free download

As a chance to leave Albania on a refugee ship headed to Italy but at the last moment he disembarks and returns home to his village As it happens he has chosen a grim existence To survive he is forced to work in a concrete factory from which he watches friends and famil. Jo libri me i bukur ne bote por eshte historia reale e jetes ne Shiperi ku njerezit ishin te humbur te deshtuar dhe pa integritet Partia dhe diktatura u kishin marre gjithcka madje edhe deshiren per jete dhe c eshte edhe me trishtuese eshte fakti se si shprese shihej vapori i mbipopulluar e te onte drejt brigjeve te Italise Frika e s mund te mbeshteteshe as ne familjen tende e lere me larg flet per nje intelegjence skizofrene te sistemit e te mbante ne kontrolle cdo segment jete


10 thoughts on “I humburi

 1. says:

  If you happen to be writing a dissertation called “Artistic Representations of Life Under Communism” you def

 2. says:

  I humburi Rrëfim mbi një të çmendurRomani ‘I humburi’ është një pasyrë e artë dhe tronditëse e shoë

 3. says:

  Unë kam lindur në 1992 dhe fatmirësisht nuk kam jetuar asnjë vit në komunizëm Kam lexuar libra të Kadaresë Vehbiut Petro Markos etj në përpjekje për të parë disa këndvështrime ndaj komunizmit por ky libër ishte surprizë Fatos Kongoli më ka mahnitur Me një stil ë mu dukte herë si Dostojevski herë si Bukowski me

 4. says:

  Liber i mrekullueshem prekes deri ne dhembje Kongoli di ta perdori gjuhen per te shprehur anet me te errta te mendjes skutat ku prehet dhembja deri ne perhumbim Nje nga anet me te zymta e meskine te komunizmit shfaet ne kete liber e sesi preket e shpernahet si plage ne te gjithe shoerine e saj ne teresi Wonderful book for those who are interested in the effects of communism in Albania To be read in the orginial language

 5. says:

  Jo libri me i bukur ne bote por eshte historia reale e jetes ne Shiperi ku njerezit ishin te humbur te deshtuar dhe pa integritet Partia dhe diktatura u kishin marre gjithcka madje edhe deshiren per jete dhe c'es

 6. says:

  Ky roman pasyron kohen e shoërisë tiranike në Shipërinë komuniste Kongoli perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te shkoitemi nga toka ametare te harrojme dheun e mbulon njerzit tane te dashur e te krijojme pae me vetve

 7. says:

  One of the best novels of the post Communist Albania from one of the best contemporary Albanian writers

 8. says:

  Një roman i mrekullueshëm mënyra e shkruajtjes dhe gërshetimi i kohërave në jetën e Thesar Lumit si dasha

 9. says:

  This is the first book in my reading tour of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I've read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read

 10. says:

  Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonin